Klein Giethoorn

Historie

Het Rietveld is prachtige plek met veel water en groen. Dat zagen ook een aantal vissers uit Den Haag. Zij vroegen Han van Meurs, bewoner van het Rietveld, of zij een boot konden lenen. Daar zag Han van Meurs wel brood in en dus begon hij, samen met zijn vrouw Pleun, in 1925 onder de naam ‘Pension Natuurschoon’ de eerste visbotenverhuur. Al snel wilden de vrouwen ook mee en kwam er overnachtingsgelegenheid. Ook de kinderen wilden vermaakt worden en dus werd er een speeltuin gebouwd.

In 1951 namen Rein en Nel van Vliet het over en sindsdien heten wij Klein Giethoorn. Het café, de hotelkamers en de speeltuin werden vernieuwd. De speeltuin van Meurs was een begrip in de regio. Vooral de kabelbaan kunnen velen zich nog goed herinneren. 

Karla en Fred Bisschop namen het bedrijf in 1980 over. De speeltuin werd afgebroken en op het terras kwam een prachtige serre met uitzicht op de Molen. Door het verharden van de toegangswegen werd Klein Giethoorn populair bij vooral wielrenners en andere fietsers. Ook de Bed&Breakfast ontvangt gasten van over de hele wereld.

In 2017 stapte dochter Monique samen met partner Arjan in het familiebedrijf. In de zomers kan er op het terras worden gebarbecued en zelfs bruiloften worden hier gevierd. In de boomgaard werd een vakantiehuis gebouwd, waar al veel gebruik van wordt gemaakt door stellen en families. Samen met de B&B beschikken we nu over 10 bedden.

Wilt u meer lezen over de geschiedenis van Klein Giethoorn en het Rietveld?
Kijk dan op www.vaardorphetrietveld.nl