Slider

Historie

Het Rietveld is prachtige plek met veel water en groen. Dat zagen ook een aantal vissers uit Den Haag. Zij vroegen Han van Meurs, bewoner van het Rietveld, of zij een boot konden lenen. Daar zag Han van Meurs wel brood in en dus begon hij, samen met zijn vrouw Pleun, in 1925 onder de naam ‘Pension Natuurschoon’ de eerste visbotenverhuur. Al snel wilden de vrouwen ook mee en kon men overnachten in de hooiberg. Ook de kinderen moesten vermaakt worden en dus werd er een speeltuin gebouwd.

3-karpervissers-650x450

In 1951 namen Rein en Nel van Vliet het over en sindsdien heten wij Klein Giethoorn. Het café, de hotelkamers en de speeltuin werden vernieuwd. De speeltuin van Meurs was een begrip in de regio. Vooral de kabelbaan kunnen velen zich nog goed herinneren.

Scan1

Karla en Fred Bisschop namen het bedrijf in 1980 over. De speeltuin werd afgebroken en dit mooie terras bleef over. In zomer en winter geopend voor fietsers, wandelaars en bij sterk ijs ook voor schaatsers.. Inmiddels is ook de volgende generatie werkzaam in het familiebedrijf.

Wilt u meer lezen over de geschiedenis van Klein Giethoorn en het Rietveld?
Kijk dan op www.vaardorphetrietveld.nl

 

 Terras open op woensdag,     donderdag en vrijdag

 

Contact:

Familie Bisschop
Rietveld 1
2391 NH Hazerswoude
0172 – 589190
info@kleingiethoorn.nl